EAN:
9788378859239
Autor:
Wydawnictwo:
Data premiery:
2014-10-03
Rok wydania:
2014
Oprawa:
twarda
Format:
260x200 mm
Strony:
288
Cena sugerowana brutto:
67.60zł
Stawka vat:
5%
Ponad 100 prostych przepisów opartych na tradycyjnych przysmakach z różnych części Francji - od Bretanii, Bordeaux, Prowansji, Lyonu, aż po Alzację - przeplatanych z komentarzami na temat kultury i historii.
Gama proponowanych potraw jest szeroka. Znajdziemy tu popularne ratatouille i ekstrawagancką szarlotkę z melonem i kwiatami w cukrze, lekkie przekąski w rodzaju pintxos i treściwe żeberka w sosie porzeczkowym z kuskusem i bobem, słodkie mousse au nugat i créme à chocolat oraz pikantne faszerowane papryczki piquillos. Jednym słowem, każdy znajdzie coś dla siebie.