Strefa marek
Metoda doktora Jacobsa. Żyj zdrowo i przyjemnie!

EAN:

9788366200227

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2019

Oprawa:

broszurowa

Format:

16x23 cm

Strony:

427

Cena sugerowana brutto:

29.00zł

Stawka vat:

5%

Mimo poprawy standardu opieki medycznej wzrost chorób cywilizacyjnych przybiera na sile. Jakie są tego przyczyny i jak możemy się przed nimi chronić? Książka ta wyjaśnia w fachowy sposób, opierając się na ponad 1400 badaniach naukowych, wiele kontrowersji związanych z właściwym odżywianiem się. Daje również wielowymiarowy obraz zdrowego trybu życia. Łączy osobiste rozwiązania i doświadczenia autora z najbardziej epidemiologicznie i klinicznie skutecznymi sposobami odżywiania się na świecie. Uwzględnia balans insulinowy, pH i redoks w nietrudnym do stosowania planie żywieniowym. Utrzymanie dobrego stanu zdrowia jest również związane z rezygnacją z tego, co szkodzi, ale w szerszym aspekcie daje wiele korzyści. Przestawienie się na zdrowszą dietę może być kulinarną przygodą.
Tematy poruszane w książce:
jak odżywiają się najdłużej żyjący na ziemi ludzie
co sprzyja zaburzeniu równowagi kwasowo-zasadowej i minerałowej, insulinooporności, syndromowi metabolicznemu, chorobom serca i układu krążenia, osteoporozie i niedomaganiu nerek
w jaki sposób sól wpływa na usztywnienie, a potas na uelastycznienie naczyń krwionośnych
insulina sprawia, że rośniemy w górę, następnie wszerz, a potem chorujemy. Skutek syndromu anabolicznego
indeks glikemiczny nietożsamy z insulinowym
białko zwierzęce bogate w metioninę działa zakwaszająco i prooksydacyjnie
w jaki sposób trzy produkty, cukier, mięso i nabiał główne przyczyny otyłości otłuszczają brzuch i wątrobę
jaką rolę przy nowotworze odgrywa insulina i IGF-1. Jak je obniżyć
czy dieta ketogenna działa hamująco na raka?
dysfunkcja mitochondrialna i cytopatia przyczyny i skutki
stres oksydacyjny i nitrozacyjny co im przeciwdziała
zdrowe tłuszcze czy mogą szkodzić
jakie posiłki powodują dysfunkcję śródbłonka
dlaczego diety low-carb powodują szybką redukcję wagi a potem pogarszają zdrowie
co obniża, a co podwyższa ryzyko choroby Alzheimera
najbardziej skuteczne terapie żywieniowe przy chorobach serca i układu krążenia, raku prostaty, cukrzycy, reumatyzmie, dysfunkcji śródbłonka
dysbioza jelit i zespół nieszczelnego jelita jak przyczynia się do tego dieta naszej cywilizacji
dowody dieta roślinna bez niedoborów i dogmatów