Strefa marek
Hamburgery. 50 łatwych przepisów

EAN:

9788327434210

Wydawnictwo:

Data premiery:

2015-10-21

Rok wydania:

2015

Oprawa:

twarda

Format:

18x22,5 cm

Strony:

128

Cena sugerowana brutto:

24.99zł

Stawka vat:

5%

`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki. Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.