Strefa marek
Prawdziwa kuchnia japońska

EAN:

9788324085644

Autor:

Wydawnictwo:

Data premiery:

2022-04-27

Rok wydania:

2022

Oprawa:

twarda

Format:

216x258 mm

Strony:

304

Cena sugerowana brutto:

79.99zł

Stawka vat:

5%

Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość.Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.
Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.
Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.
Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...
I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty. Los Angeles Times
Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni. Christine Muhlke,The New York Times
Szczera, poetycka Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni. Tara Duggan,San Francisco Chronicle Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami. Booklist Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania. Publishers Weekly