Strefa marek
Ciasta i desery dla diabetyków w.4

EAN:

9788389622761

Wydawnictwo:

RM

Data premiery:

2023-01-09

Rok wydania:

2023

Oprawa:

broszurowa

Format:

166x234 mm

Strony:

160

Cena sugerowana brutto:

39.99zł

Stawka vat:

5%

Promocja

Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.

W książce znajdziesz:

120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,

wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,

praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,

porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,

tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.

Agata Lewandowska dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera