Targi Ateneum
 
AKTUALNOŚCI
01-03-2021
Szanowni Klienci, informujemy, iż zmianie uległ cennik na wydawnictwo Longman. Ceny zostały zaktualizowane na platformie B2B Ateneum....
12-02-2021
Szanowni Klienci, informujemy, że w przypadku otrzymania uszkodzonej przesyłki dostarczonej za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD aby reklamacja została rozpatrzona...
 
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

RODO
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA JAWNA
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

KINO WŁOSKIE PO 1980 ROKU
KINO WŁOSKIE PO 1980 ROKU
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kultura

Kliknij aby powiększyć...
Kino włoskie po 1980 roku
EAN:
9788381421720
Autor:
praca zbiorowa
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Rok wydania:
2019
Oprawa:
broszurowa
Strony:
176
cena sugerowana brutto: 39.90zł
stawka vat: 5%
W publikacji podjęto zagadnienia związane z kulturą filmową Włoch po 1980 roku. Poszczególne artykuły dotyczą: włoskiego kina gatunkowego (commedia all'italiana); społecznych i politycznych kontekstów włoskiego kina współczesnego oraz jego realiów produkcyjnych; schyłku kina mistrzów (takich jak Federico Fellini); twórczości zarówno reżyserów starszego pokolenia (m.in. Bernarda Bertolucciego), jak i tzw. nowych autorów (np. Gianniego Amelio, Paolo Sorrentino). Autorzy łączą refleksję naukową z refleksją krytyczną. Oprócz tekstów przekrojowych na temat ogólnych zjawisk we włoskiej kinematografii po roku 1980, w książce znalazły się także artykuły poświęcone poszczególnym twórcom oraz analizy pojedynczych filmów. Czytelnik może zapoznać się z różnymi przejawami twórczości filmowej -od popularnego kina gatunków, przez wybitne osobowości kina włoskiego, aż po refleksję na temat kina dokumentalnego.
Inni klienci kupowali także
Wywracanie kultury. O dandysach,...
Rafał Księżyk
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Czarne
Socjologia pracy w zarysie
Monika Budnik
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Difin
Dwieście wiosen T.1 Folwark Kons...
Grażyna Jeromin-Gałuszka
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
1919 Pierwszy rok wolności
Andrzej Chwalba
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
Widzenie przez kulturę. Wprowadz...
Konrad Chmielecki
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Katedra Wydawnictwo Naukowe
Randka z Hugo Bosym
Agnieszka Lingas-Łoniewska
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Burda Książki
Europejskie kino gatunków 2
red. Piotr Kletowski, Maciej Peplinski
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Społeczna konstrukcja filmów his...
Maciej Białous
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Katedra Wydawnictwo Naukowe
Love Story
Karen Kingsbury
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Edycja Świętego Pawła
Dwie twarze Ioany
Katarzyna Archimowicz
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Black Publishing
Inne pozycje od Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Refleksyjność prawa
Maciej Pichlak
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Sprawność terytorialnego systemu...
Dariusz P. Mikołajczyk
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Zarządzanie zasobami ludzkimi w ...
Anna Rogozińska-Pawełczyk
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Doprawdy litość to zbrodnia
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Dydaktyczne i komunikacyjne aspe...
Agnieszka Wierzbicka
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Zarządzanie finansami
Jakub Marszałek, Dorota Starzyńska
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Inne z działu Kultura
Bibliografie specjalne
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: ASPRA
Zapasy ze światem Zbigniewa Herb...
Józef Maria Ruszar
Rok wydania: 2020
Wydawnictwo: Instytut Literatury
Ex India Lux. Romantyczny mit In...
Halina Marlewicz
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Kłusownik i myśliwi
praca zbiorowa
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Instytut Literatury
Nowy Napis Liryka epika dramat 6...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Instytut Literatury
Przeszłość ma przyszłość
Mateusz M. Kłagisz
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Autobiograficzny trójkąt
Małgorzata Czermińska
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Universitas
Kultura popularna - tożsamość - ...
Hejwosz Daria, Jakubowski Witold
Rok wydania: 2010, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Impuls
Polecamy
Pogrzebana. Życie, śmierć i rewo...
Peter Hessler
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
Młodzi Tytani. Raven
Kami Garcia
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Egmont
Shape4mind. Duże litery
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Galaktyka
Epidemia smartfonów
Manfred Spitzer
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Dobra Literatura
Bezonomika. Jak Amazon zmienia n...
Brian Dumaine
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Studio Emka
Minerały IUVI Games
.
pudełko,291.5x291.5x70 mm
Wydawnictwo: IUVI Games
Na królewskim szlaku
Jean Raspail
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Dębogóra
Amerykańskie lato. Depesze z uli...
Alex Kotlowitz
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
Shape4mind. Lovercase letters
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: pudełko
Wydawnictwo: Galaktyka
Witamy w Ballyfrann
Deirdre Sullivan
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
copyright Ateneum 2008-2021