Targi Ateneum
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
02-06-2020
Szanowni Klienci, informujemy, że zmianie uległ cennik na pozycje Wydawnictwa PWN dotyczące poziomu przedszkole oraz kształcenia specjalnego. Aktualne ceny...
01-06-2020
Szanowni Klienci, informujemy, że zmianie uległ cennik na pozycje Wydawnictwa Longman. Aktualne ceny dostępne są na platformie B2B Ateneum....
 
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

RODO
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

SZKOŁA CUKIERNICTWA
SZKOŁA CUKIERNICTWA
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Szkoła cukiernictwa
EAN:
9788381440400
Autor:
Zofia Pająk
Wydawnictwo:
Jedność
Rok wydania:
2019
Oprawa:
twarda
Format:
23x28 cm
Strony:
512
cena sugerowana brutto: 89.00zł
stawka vat: 5%
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
Inni klienci kupowali także
Hashi detoks
Marek Zaremba
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Pascal
Jerozolima. Książka kucharska
Sami Tamimi
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Filo
Wege po polsku
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: REA
Cukrowe animacje
Carlos Lischetti
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: APN PROMISE
Sztuka dekoracji cukierniczej
praca zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda z obwolutą
Wydawnictwo: APN PROMISE
Zioła. Jak zbierać, przetwarzać,...
Magdalena Gorzkowska
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Bosz
Insulinooporność w polskiej kuchni
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Feeria
Ewa Wachowicz. Ciasta
Ewa Wachowicz
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Ewa Wachowicz - PROMISS
SALT FAT ACID HEAT. Cztery skład...
Samin Nosrat
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Tajniki czekolady
Mark Tilling
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: APN PROMISE
Inne pozycje od Jedność
Navigare... Przewodnik dla poszu...
Gianfranco Ravasi
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Dziesięć przykazań
Bruno Ferrero
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Odkrywcy. Historia w naklejkach
George Joshua
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Kielce. Przewodnik dla dzieci
Magdalena Młodnicka
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Taping. Taśmy na bóle mięśni i i...
Daniel Weiss
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Blaszana rybka
Włodzimierz Dulemba
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Inne z działu Kulinaria
Nietolerancja laktozy. Smaczne g...
Kamp Anne
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Esteri
Zdrowe słodkości na każdą porę d...
Katarzyna Maciejko-Zielińska
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edgard
Kuchnia dla serca 120 przepisów ...
Roberto Ferrari , Claudia Florio
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Wędzenie i wędliny
praca zbiorowa
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Arystoteles
120 przepisów bezglutenowych
Beata Połatyńska
Rok wydania: 2010, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Food-Pictures
Desery Siostry Marii
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Martel
Kuchnia polska i inne ulubione d...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Arti
Recepcja mediów T.4
Anna Granat
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: UMCS
Polecamy
Alergie rewolucyjnie
Magdalena Stampfer
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Hartigrama
Lekarze w górach. Bohaterowie dr...
Wojciech Fusek, Jerzy Porębski
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Agora
Plantageneci T.1 Ród zdobywców
Thomas B. Costain
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Bez Fikcji
Pupy ogonki i kuperki
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Babaryba
Maseczka ochronna FFP2 (5 szt)
.
Rok wydania: 2020
Wydawnictwo:
Iskari T.2 - Uwięziona królowa
Kristen Ciccarelli
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
Jak podróżują wirusy, bakterie i...
Rooke Thom
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Amber
Pate łowi ryby
Timo Parvela
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Widnokrąg
Kościół. Kocham i rozumiem
ks. Krzysztof Porosło
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: eSPe
Mój Blues
Andrzej Matysik, Jacek Kurek
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: eSPe
copyright Ateneum 2008-2020