Sekrety włoskiej kuchni

EAN:

9788381256162

Wydawnictwo:

Data premiery:

2020-07-29

Rok wydania:

2020

Oprawa:

twarda

Format:

235x165 mm

Strony:

640

Cena sugerowana brutto:

69.90zł

Stawka vat:

5%

Przewodnik kulinarny uhonorowany prestiżową nagrodą Premio
Bancarella della Cucina!
Dziewiętnaście regionów Włoch i ich
przysmaki w jednej książce!
Fantastyczna podróż do skąpanej w słońcu Italii,
kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki.
Kraju, który nam,
zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka,
rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem
i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju od Friulii
i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu przybliżając nam
właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.
Opatrzona
wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha
Italii.