Wege dzieci. 104 proste wege przepisy...

EAN:

9788328371415

Wydawnictwo:

Data premiery:

2021-04-05

Rok wydania:

2021

Oprawa:

broszurowa

Format:

235x165 mm

Strony:

272

Cena sugerowana brutto:

49.90zł

Stawka vat:

5%

Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!
WEGE DZIECI to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody amator dań wege? Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących niedoborów składników odżywczych, słodyczy i fast foodów. Znajdziesz tu również przepisy na posiłki bez mięsa, jajek i nabiału, za to z pełnym bukietem witamin. Czy wiesz, że większość tych dań możesz ugotować z najmłodszymi, a sporo przepisów wykona nawet kilkuletnie dziecko?
Marzeniem większości rodziców jest, by ich pociecha jadła zdrowo, zrezygnowała z białego cukru i pamiętała o zjedzeniu drugiego śniadania w szkole. Dzięki Kasi Gubale to marzenie może się ziścić. I nieważne, czy jesteś wege, czy dopiero zaczynasz ograniczać spożycie mięsa. Tutaj zielona kuchnia jest szybka i prosta. Najważniejsze, by pozwolić dziecku maczać w niej palce!
Uwaga! Na te 104 wege dania mamy pełną zgodę rodziców!
Nie oszukujmy się, pomysły na dania bez mięsa, bez glutenu, bez laktozy, bez białego cukru i bez jajek kończą się szybciej, niż trwa bunt dwulatka! Na co dzień szkolę szefów kuchni i wiem, że brak mięsa, masła czy jajek w potrawach może sprawić, że nawet najlepszy kucharz załamie ręce. Kochane mamy alergików, babcie mające wnuczków wege i wy, drogie dzieci - ta książka jest dla Was. Oddaję w Wasze ręce 104 przepisy na śniadania, dania do szkoły, obiady, podwieczorki i kolacje. To pełny pakiet zbilansowanych dań, które testowałam na setkach dzieci podczas warsztatów kulinarnych. Ich zadowolone buzie i pełne brzuchy pozwalają mi sądzić, że taka kuchnia jest super. Katarzyna Gubała
Katarzyna Gubała - diet coach. Ekoosobowość i wege ambasadorka. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i przedstawicielami świata kulinarnego. Przeszkoliła ponad 100 restauracji z kuchni wege i diet wykluczeniowych. Ma na swoim koncie szkolenia dla takich hoteli, jak: sieć AC Marriott, sieć Accor, Górskie Resorty, sieć Q Hotels, sieć Vienna House.
- Jako diet coach doradza szefom kuchni w układaniu roślinnego menu. - W wege biznesie pomaga wielkim koncernom w tworzeniu roślinnych linii technologicznych i małym firmom w wege diecie. - Promuje zdrowy styl życia w telewizji śniadaniowej. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Wege w kwadrans, Wege energia,Warzywa górą! Od korzeni po liście. - Pracuje jako redaktor naczelna luksusowego magazynu "Ekostyle". - Okrzyknięta "ekoosobowością" według magazyny "Go Organic" oraz "bohaterką kuchennej rewolucji w Polsce" według miesięcznika "Twój STYL". - Jest autoryzowanym audytorem marki V-label - szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali. - Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. kolekcje na Thermomix. - Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia i ekologii.
- Jest też nauczycielką jogi, medytacji i uważności. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prowadzi bloga www.katarzynagubala.pl