Strefa marek
Usługi żywieniowe w hotelarstwie NPP WSiP

EAN:

9788302136344

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 1-3

Rok wydania:

2013

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

247

Kod dostawcy:

A161205

Cena sugerowana brutto:

70.90zł

Stawka vat:

5%


Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.12(Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.