Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
16-07-2020
Szanowni Klienci, z powodu błędu drukarskiego wydawnictwo Harmonia prosi o zwrot publikacji Ćwiczenia wprowadzające i utrwalające głoski J, L. EAN...
15-07-2020
Szanowni Klienci, w dniu dzisiejszym zmianie uległy cenniki na pozycje językowe wydawnictwa PWN....
 
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

RODO
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

JADŁONOMIA PO POLSKU
JADŁONOMIA PO POLSKU
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Jadłonomia po polsku
EAN:
9788366335875
Autor:
Marta Dymek
Wydawnictwo:
Marginesy
Data premiery:
2020-06-03
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Format:
22x28 cm
Strony:
280
cena sugerowana brutto: 69.90zł
stawka vat: 5%
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.
Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.
Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.
W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.
Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.
A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.
Inni klienci kupowali także
Przetwory z pomysłem
Patrycja Machałek
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Roślinna kuchnia polska
Ida Kulawik, Katarzyna Cichoń
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Wino. Praktyczny poradnik Wine F...
Madeline Puckette, Justin Hammack
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Dream Books
Prosto
Yotam Ottolenghi
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Filo
Dieta KETO. 30 dniowy plan na zr...
Josh Axe
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Septem
Zielone koktajle.365 przepisów
Praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: zintegrowana
Wydawnictwo: Publicat
Smakoterapia
Iwona Zasuwa
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Edipresse Książki
SALT FAT ACID HEAT. Cztery skład...
Samin Nosrat
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Smak życia. Nowe wydanie
Agnnieszka Maciąg
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Zdrowe koktajle
Ewa Chodakowska, Kavoukis Lefteris, Kielak Marta
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Inne autorstwa Marta Dymek
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepi...
Marta Dymek
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Marginesy
Jadłonomia. Kuchnia roślinna 100...
Marta Dymek
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Inne pozycje od Dwie Siostry
Ogród do składania
Joan Aiken
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Kupa. Przyrodnicza wycieczka na ...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Pożyczalscy pomszczeni w.2020
Mary Norton
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Dziwolągi
Cristobal Leon, Cristina Lubio
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Na dworze. Przewodnik dla odkryw...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Księga ryków
Soledad Bravi
Rok wydania: 2018, oprawa: całokartonowa
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Inne z działu Kulinaria
Smakoterapia na wynos. Odpornośc...
Iwona Zasuwa
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Edipresse
Wędzenie oraz domowy wyrób wędli...
Bernhard Gahm
Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: REA
Filmowe Menu. Przewodnik kulinar...
Andrew Rea
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Laurum
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana h...
Małgorzata Kur
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Kocur Bury
Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Talya Lutzker
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: a-ajurweda.pl
Warzywa które leczą. Przepisy na...
Agata Lewandowska
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: RM
Kanon tradycyjnej kuchni Polskie...
Hanna Szymanderska
Rok wydania: 2010, oprawa twarda
Wydawnictwo: Multico
Moje wypieki. Całkiem nowe przep...
Dorota Świątkowska
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Egmont
Polecamy
Śmieci. Najbardziej uciążliwy pr...
Raidt Gerda
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Babaryba
Maseczka ochronna FFP2 (5 szt)
.
Rok wydania: 2020
Wydawnictwo:
Od mikmaka do zazuli
Michał Rusinek
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Bezdroża
Zemsta gangstera
Anna Wolf
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: NieZwykłe
Kalendarz biodynamiczny 2020
opracowanie zbiorowe
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Działkowiec
Portfolio ocalonych artystów
Julie Orringer, Elżbieta Smoleńska
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarna Owca
Lupus
Jensen Henrik Jens
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Editio
Biohacking. Podręcznik dla począ...
Karol Wyszomirski
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Zwierciadło
Ohyda. Mała księga obrzydliwości
Emmanuelle Figueras, Gael Beullier
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Babaryba
Psychoterapeutka
Helene Flood
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Agora
copyright Ateneum 2008-2020