Strefa marek
Nieprzyzwoicie zdrowe słodkości

EAN:

9788327126061

Wydawnictwo:

Data premiery:

2021-09-15

Rok wydania:

2021

Oprawa:

twarda

Format:

240x165x21 mm

Strony:

240

Cena sugerowana brutto:

54.90zł

Stawka vat:

5%

Promocja
Zdrowy styl życia nie musi oznaczać rezygnacji z przyjemności kulinarnych. Książka zawiera 100 propozycji dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć słodkościami, sięgając po te pełne wartości odżywczych. Dzięki podanej kaloryczności i rozpisanym makroskładnikom wiele przepisów można traktować jako samodzielne posiłki w zbilansowanej diecie. Autorki dowodzą, że pieczenie jest zabawą, a każda decyzja o zwiększeniu ilości błonnika w deserze, dodanie słodzika zamiast cukru czy też wybranie serka wiejskiego zamiast tłustego sera twarogowego to już ważny krok ku budowaniu zdrowych nawyków. Nie trzeba być idealnym, żeby osiągać efekty, warto skupić się na świadomych zmianach, które zostaną na dłużej i staną się rutyną.
ANNA REGUŁA dyplomowana dietetyczka, edukatorka żywieniowa, autorka dwóch książek (Ach, ten cukier! i Zdrowo przez supermarket). Tworzy e-booki, plany dietetyczne, pomocne infografiki oraz prowadzi szkolenia. Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie na kierunku dietetyka.
KINGA SYPOSZ autorka e-booków kulinarnych, miłośniczka zdrowej kuchni (w szczególności roślinnej) i aktywnego stylu życia. Swoją wiedzę poszerzała w szkole kulinarnej Altaviana w Walencji.
Jedzenie to paliwo dla organizmu, które s spełnia też inną ważną funkcję uszczęśliwia, tworzy wspomnienia i buduje więzi. Dlatego w dobrej diecie na pewno znajdzie się miejsce na szaleństwo i słodkości. Szczególnie te, które mogą być dobrze zbilansowanym posiłkiem, odżywiającym ciało i wywołującym uśmiech na twarzy. Takie właśnie są nieprzyzwoicie zdrowe tarty, serniki, desery oraz ciasteczka Ani i Kingi. Jeśli już samo czytanie listy składników, receptur i przeglądanie zdjęć sprawia radość, to co się będzie działo w kuchni?.
Beata Grątkowska.
Ania od dawna uczy nas, że w diecie najważniejszy jest zdrowy rozsądek, a zero-jedynkowe podejście i nieprzemyślane eliminacje składników nie przynoszą oczekiwanych rezultatów. Tym razem wspólnie z Kingą pokazują, jak komponując desery, dokonywać lepszych wyborów żywieniowych. Jestem przekonana, że zdrowe słodkości zadowolą nasze kubki smakowe, a dieta przestanie nam się kojarzyć z ciągłymi wyrzeczeniami.
 Monika Rosa.